MEDICAMENTE PENTRU DIABET ZAHARAT

VITAMINA D POATE AJUTA LA PREVENIREA RETINOPATIEI DIABETICE

Dacă aveți un nivel scăzut de vitamina D, luând acest supliment ieftin vă poate ajuta să preveniți retinopatia diabetică, una dintre cele mai grave complicații ale diabetului zaharat. Acesta este cel mai frecvent motiv pentru care unele persoane cu diabet isi pierd vederea.

O meta-analiză doar prezentate la Congresul Anual Științifice și Clinice ale Asociației Americane de Endocrinologi Clinice, în Orlando, Florida, de la 25 mai la 29, a constatat „o asociere semnificativă statistic între retinopatia diabetica si deficienta de vitamina D.” Trei cercetători au prezentat constatările lor într-un rezumat, „Relația dintre deficit de vitamina D și retinopatie diabetică: O revizuire sistematică și Meta-Analiză.” Canadian Journal of Oftalmology este de așteptat să publice raportul complet în curând, unul dintre autorii studiului mi-a spus.

Rolul vitaminei D în originea și dezvoltarea retinopatiei diabetice este încă un domeniu de dezbatere, spune unul dintre cercetători, Dr. Anawin Sanguankeo de Bassett Medical Center din Cooperstown, New York. Co-autori sunt Jason Zhang de la Universitatea Yale și Sikarin Upala de la Bassett Medical Center. Dar, ca Dr. Sanguankeo a continuat, legătura dintre deficit de vitamina D și retinopatie diabetică sugerează că persoanele care au niveluri scăzute de vitamina D ar trebui să fie verificate pentru retinopatie diabetica.

Nivelul optim

Acești trei cercetători au analizat datele din 13 studii care au implicat 9.350 de persoane cu diabet zaharat care au fost testate atât pentru retinopatia diabetică, cât și pentru deficiența de vitamina D, care este ca un nivel seric mai mic de 20 ng/ml. Ei au definit nivelul optim de vitamina D ca fiind mai mare de 30 ng/ml. Având un nivel optim de 30 ng/ml este în concordanță cu cele mai recente dovezi că nu avem nevoie de niveluri mai ridicate, care au fost anterior recomandate, așa am scris în A Vitamina D Surpriza pentru persoanele cu diabet zaharat.

Noua meta-analiză a concluzionat că femeile în vârstă, în special, s-ar putea uita în a lua un supliment de vitamina D pentru a proteja împotriva dezvoltării și progresia retinopatiei diabetice. „Femeile în vârstă au un risc ridicat de a avea baza de deficit de vitamina D pe epidemiologie și fiziologie”, mi-a scris dr. Upala. Femeile peste 70 de ani au cel mai mic nivel mediu de vitamina D din toate grupele de vârstă-gen în populația SUA, în conformitate cu 2005-2006 National Health and Nutrition Examination Survey. Nu numai femeile mai în vârstă, dar, de asemenea, persoanele cu diabet zaharat, în general, au adesea niveluri scăzute de vitamina D.

Multe beneficii

Vitamina D este atât de important pentru cei dintre noi care au diabet zaharat pe care le-am scris deja 11 articole despre asta aici. S-ar putea ajuta, de asemenea, preveni nimic de la boli de inima si cancer la durerea de neuropatie.

Cunoașterea nivelului seric de vitamina D este important. Dacă nu puteți obține medicul dumneavoastră pentru a prescrie un test de vitamina D la un cost rezonabil, puteți obține unul de la GrassrootsHealth, așa am recomanda în vitamina D de testare. Acum, aceia dintre noi care au diabet au un alt motiv important pentru a vă asigura că avem nivelul corect de vitamina D.

Lasă un răspuns