Psihosociale

VESTEA BUNĂ DESPRE DIABET ÎN 2015

Anul 2015 a adus mai multe vești bune persoanelor cu diabet decât în orice an de când un medic mi-a spus acum 22 de ani că nivelul meu A1C de 14,4 însemna că aveam diabet. În acel moment am cântărit mai mult de 300 de lire sterline și nu a primit nici un exercițiu.

Dar pentru că am fost jurnalist aproape toată viața mea, am decis să învăț tot ce am putut despre diabet. Pentru ultimele două decenii am scris despre diabet aici, și pentru ultimii 10 ani am împărtășit ceea ce știu despre gestionarea în posturile mele și slideshow-uri la HealthCentral.com.
Phyllisa Deroze

Știu că diabetul nu este o boală progresivă, în ciuda a ceea ce unii oameni cred. Știu, de asemenea, că diabetul bine gestionat nu cauzează nimic. Din experiența mea personală știu că puteți fi mai sănătos decât ați fost vreodată – dacă te mai activ, pierde in greutate, ia medicamentul, și reduce stresul.

Am învățat acest lucru pentru că am mers pe jos și excursie pe jos în mod regulat, taie greutatea mea în jumătate, a luat medicamente diabet zaharat până când am fost capabil de a gestiona fără ele, și unstress prin mindfulness și meditație. Nivelul meu A1C a fost de aproximativ 5.5 de mai mulți ani, și chiar dacă eu sunt acum 80 de ani, nu am fost niciodată mai sănătos sau mai fericit.

Munca mea cu normă întreagă și de muncă de dragoste este de a împărtăși ceea ce știu despre gestionarea diabetului zaharat, astfel încât să puteți recupera prea sănătatea ta. Pentru cei dintre noi care au diabet cele mai mari stiri ale anului a venit în aceste povești:

Cacao poate ajuta la prevenirea diabetului zaharat de tip 3

Știu că cacao acționează pentru a reduce rezistența noastră la insulină, pentru că mai multe studii bune au demonstrat-o. Rezistența la insulină este, desigur, de ce oamenii a lua diabet zaharat de tip 2, în primul rând. Dar nu orice fel de bomboane de ciocolată se va tăia; avem nevoie pentru a obține flavanols în cacao fără zahăr obișnuit. Dar devine chiar mai bine decât acest lucru, pentru că prin îmbunătățirea insulinei noastre vom reduce pierderile noastre de memorie. Știu că memoria mea sa îmbunătățit în mod semnificativ de când am început obtinerea 375 mg de flavanols cacao în fiecare zi că studiile recomanda.

Prea puțin somn înseamnă insulină funcționează slab

Cel mai simplu mod de a ajuta la gestionarea diabetului nostru este de a nu face nimic. Nu asta e somnul? Un nou studiu sugerează că ceva la fel de simplu ca obtinerea suficient de somn ar putea ajuta la contracararea epidemiilor actuale de diabet zaharat și obezitate. Pentru cei dintre noi care au deja diabet zaharat, obtinerea suficient de somn nu înseamnă că diabetul nostru va dispărea magic. Dar cu siguranță sugerează că evitarea prea puțin somn poate face mai ușor pentru a gestiona glucoza din sânge noastre.

Frica de ace? Utilizați acest dispozitiv pentru a gestiona mai bine diabetul

Trebuie să ne verificăm glicemia după ce mâncăm mese mari, în special una bogată în carbohidrați, dacă vrem să avem vreo șansă de a ne gestiona diabetul. Dar aproximativ două treimi dintre copii și un sfert dintre adulți au frica de ac care de multe ori îi oprește de la a face controalele necesare. Acum, cu toate acestea avem un dispozitiv ieftin care poate bloca durerea.

Puncte de cotitură: Condiții de viață cu diabet zaharat

HealthCentral a prezentat povești multimedia despre trei persoane care au luat decizia de a-și gestiona diabetul. Sperăm să te inspire să-ți controlezi viața.

Rob Wolf, compozitorul Nashville, rămâne pozitiv de ciclism mai mult și distanțe mai lungi cu partenerul său songwriting, precum și schimbarea dieta lui și pierde în greutate.

Phyllisa Deroze avea doar 31 de ani când a trebuit să meargă la urgențe în pericol de comă diabetică. În spital a citit toate pamfletele negative, dar în schimb a căutat oameni pozitivi. Așa că și-a început blogul, „Diagnosticat nu învins”, care este, de asemenea, motto-ul ei. Chiar și atunci când și-a pierdut casa într-un dezastru natural, s-a asigurat să aibă grijă de ea.

Hugh Schwartz, un consultant de afaceri care nu a putut găsi timp pentru a exercita, a ajuns la o greutate de 276 de lire sterline și a mers cu un baston înainte de diabet a fost diagnosticat. Prin stabilirea de mici, goluri interimare el a pierdut 117 de lire sterline și acum joacă baschet.

Știu că această veste bună diabet poate ajuta și că, dacă aceste trei modele de rol și cineva la fel de vechi ca mine poate face acest lucru, puteți prea. Viața ta poate fi mai bună decât era înainte de diagnostic.

Acest articol se bazează pe o versiune anterioară a articolului meu publicat de HealthCentral.

Lasă un răspuns