MEDICAMENTE PENTRU DIABET ZAHARAT

UTILIZAREA INSULINEI CA PRIMĂ STAȚIUNE

Puteți obține cel mai bun control asupra diabetului zaharat prin luarea de insulină până când sunteți gata pentru a merge pe o dieta foarte scăzut de carbohidrati. Dar dacă aveți diabet zaharat de tip 2, este posibil să fi crezut întotdeauna că a lua insulină a fost ceva ce ați folosit atunci când orice altceva nu a reușit să gestioneze nivelul de glucoză din sânge.
„Dacă nu te formezi, te voi face să-ți injectezi insulină”, este o amenințare pe care am putea-o auzi de la doctorii noștri. Ce-ar fi să întorci masa pe doctorul tău și să-l ceri singur?

Dacă într-adevăr doriți să vă recâștigați sănătatea, luând insulină este cel mai rapid mod de a ajunge acolo. Nici unul dintre alte medicamente bune diabet zaharat – non-insulină injectabile sau metformina – poate aduce nivelul de glucoză din sânge până la normal aproape la fel de sigur ca insulina poate. În timp ce o dieta foarte low-carb poate face minuni, unii oameni consideră că este dificil să renunțe la pâine și dulciuri și altele sunt încă suspecte de cantitatea de grăsime de care aveți nevoie pentru a mânca pentru energie.

Două mituri

În timp ce toată lumea care are diabet zaharat de tip 1 trebuie să ia insulină, desigur, doar un sfert din persoanele cu diabet zaharat de tip 2 face. Această proporție relativ scăzută se datorează a două neînțelegeri:

Insulina are o reputație nemeritată ca fiind dificil de a obține doar dreapta. Cantitatea și timpul pe care le luați cu siguranță poate fi dificil să dau seama pentru insuline bolus mai vechi pe care aveți nevoie pentru a lua înainte de fiecare masă. Dar de câțiva ani am fost capabili de a utiliza o insulină bazală pe care le iau doar o dată pe zi, fără a fi nevoie să calculeze cât de mult mâncăm și atunci când am mâncat-o.

Până de curând, toate tipurile de insulină ne-au cerut să-l injectăm cu un ac, și mulți oameni se tem că injectarea ar durea. De fapt, spre deosebire de testele cu degetul pe care trebuie să le facem pentru a ne verifica nivelul de glucoză din sânge, injecțiile cu insulină, rareori sau vreodată doare. Chiar dacă aveți fobie ac, avem acum o modalitate foarte bună de a depăși numit -l numit „Buzzy.” În plus, un tip de insulină care nu trebuie injectat a devenit disponibil acum câteva luni.

Ce să întreb

Dacă nivelul de glucoză din sânge măsurat cu un test A1C este mai mare de 6,0, puteți face organismului dumneavoastră o mare favoare atunci când cereți medicului dumneavoastră să prescrie insulină. Iată primele întrebări pe care trebuie să le puneți:

1. Ar trebui să iau o insulină cu acțiune prelungită – ar fi Lantus sau Levemir? Ar trebui să-l iau o dată pe zi, sau de două ori pe zi, îmi spun unii?

2. În schimb, ar trebui să iau o insulină cu acțiune rapidă – ar fi Afrezza – care este inhalat, așa că nu trebuie să-l injecteze?

3. Sau ar trebui să iau ambele, cel puțin la început?

4. Ce trebuie să fac dacă insulina îmi face nivelul glucozei din sânge să fie prea scăzut?

5. Ce alte efecte secundare aș putea obține?

6. Ar trebui să primesc un sistem continuu de monitorizare a glucozei, sau CGMS?

7. Ce zici de obtinerea unei pompe de insulină?

Medicul dumneavoastră va fi probabil încântat să audă cererea dumneavoastră de a lua insulină, mai ales dacă el sau ea a fost sâcâială vă să-l ia. Celulele beta din pancreas care au fost de lucru atât de greu de când ai diabet zaharat va fi, de asemenea, fericit, apreciind pauza pe care le va da insulină.

Lasă un răspuns