NOȚIUNI DE BAZĂ DIABET

UȘOR DE VARĂ DE VIAȚĂ CU DIABET ZAHARAT

Ah, vara când viața e ușoară! Uneori poate fi prea ușor pentru cei dintre noi care au diabet zaharat.

Odihna si relaxarea sunt mult motivul pentru care iubim vara atat de mult. Avem nevoie de ajutor de la stresul de muncă, relații, și de viață oraș. Stresul produce cortizol, care este hormonul stresului primar, și crește cantitatea de zahăr din sânge pe care o avem.

Dar, ca orice altceva, restul și relaxarea pot merge prea departe pentru binele nostru. Când ne odihnim atât de mult încât ne întindem sau stăm de cele mai multe ori, corpurile noastre nu primesc activitatea de care au nevoie stând în picioare sau mergând. Când ne relaxăm atât de mult încât ne relaxăm standardele noastre de gestionare a diabetului, nivelul nostru de zahăr din sânge poate trece prin acoperiș.

Vacante de vara nu trebuie să însemne consumul de alimente atât de mult că vom câștiga în greutate sau consumul de acele alimente pe care le știm din experiența noastră va face un număr de pe nivelurile noastre. Mâncatul înțelept pentru aceia dintre noi care au diabet este totul despre satisfacția întârziată.
Aceasta înseamnă să reziști tentației pentru o recompensă imediată și să aștepți o recompensă ulterioară. Satisfacția întârziată este legată de rezistența la o recompensă mai mică, dar mai imediată, pentru a primi o recompensă mai mare sau mai durabilă mai târziu în viață.

Recompensa imediată de la consumul de un covrig, un cookie unt de arahide, sau plăcintă cu mere a la mode este degustare ceva delicios și, probabil, doar face ceea ce prietenii tăi non-diabetici fac. Rezistând acestei ispite înseamnă că ne putem gestiona mai bine nivelul de zahăr din sânge, astfel încât să avem fie o viață mai lungă, fie, chiar mai probabil, o calitate mai bună a vieții. Nici unul dintre noi conștient doresc să trăiască cu oricare dintre complicațiile pe care glicemia ridicată aduce în urma lor.

În același timp, acest lucru nu înseamnă că trebuie să evităm toate alimentele care ne vor crește nivelul de zahăr din sânge. Când ne gestionăm diabetul, nu suntem dieta în sensul tradițional, pentru că este o activitate pe termen scurt. Urmăm un plan de alimentație pe tot parcursul vieții.

Când facem excepții de la planul nostru, nu trișăm. Suntem pur și simplu a face excepții, așa am scris la Low Carb Diete: Ceea ce constituie cheating.

În timp ce eu urmez o dieta foarte scăzut de carbohidrati, eu încă mai fac excepții din timp în timp. Mai ales când sunt în vacanță. Și sunt în vacanță în Alaska în acest moment. Cu câteva zile în urmă, când am luat autobuzul de transfer 92 mile într-o cabană la sfârșitul drumului Parcul Național Denali, ne-au oferit cookie-uri unt de arahide care mirosea atât de bine că nu am putut rezista mananca cea mai mare parte a unul. Știam că îmi va crește glicemia. A fost cea mai mare excepție pe care am făcut-o în această călătorie. Și m-am opus ofertei de mai multe prăjituri cu unt de arahide în excursie din parc ieri.

Abilitatea de a întârzia satisfacția vine odată cu maturitatea, și asta e bine. În general, copiilor le este aproape imposibil să aștepte recompense mai târziu.

Dar să crești pentru cei mai mulți dintre noi înseamnă să pierzi simțul minunii și al entuziasmului pe care îl au copiii. Prea mulți adulți pierd asta pe măsură ce ne maturizăm. Trebuie să păstrăm această calitate copilărească. Să trăiești înseamnă echilibru.

Lasă un răspuns