NOȚIUNI DE BAZĂ DIABET

SOMN MAI MULT, CÂNTĂRESC MAI PUȚIN PENTRU CONTROLUL DIABETULUI ZAHARAT

Epidemia gemene de diabet și obezitate ar putea fi legată de privarea noastră de somn în creștere. Dar?

Un profesor de la UC San Diego’s School of Medicine și colegii ei determinat să găsească în cazul în care acestea ar putea fi legate. Ruth Patterson, Ph.D., a condus un studiu unic care tocmai a ieșit și în cele din urmă a oferit unele răspunsuri testate.

Acest studiu a folosit metode de ultimă oră pentru a estima aportul de energie și de ieșire și apoi a comparat acești factori la durata tipică de somn într-un grup de bărbați sănătoși și femei. Studiul, „Short Sleep Duration is Associated with Higher Energy Afte and Compatele in rândul afro-americanilor și non-hispanici White Adults”, va fi publicat în numărul din aprilie 2014 al Revistei de Nutriție, dar un rezumat a devenit online pe 14 februarie. Profesorul Patterson mi-a oferit textul integral.

Studii anterioare au arătat că diabetul și obezitatea au unele conexiuni. Cel mai evident este faptul bine documentat că mai mult de 85 la sută din adulții americani care au diabet zaharat sunt, de asemenea, supraponderali. Asta e destul de un pic mai mult decât 69 la sută din toți adulții americani care sunt supraponderali, în funcție de Sua Centers for Disease Control and Prevention. Această conexiune nu dovedește că greutatea duce la diabet, desigur. Faptul că corelația nu implică legătura de cauzalitate este un principiu de bază al științei. De fapt, legătura dintre diabet și greutate poate fi atât rezultatul unui al treilea factor, ceva ce am susținut în cartea mea a doua, pierderea în greutate cu diabet zaharat medicație.

Acest al treilea factor ar putea fi conectat cu obtinerea prea puțin somn. Studiile anterioare au arătat, de asemenea, că durata scurtă a somnului este legată de diabetul de tip 2, rezistența la insulină și alte boli cronice, după subliniază noul studiu. „Datele sunt deosebit de puternice în ceea ce privește asocierea de scurtă durată a somnului cu creșterea în greutate și obezitate.”

Dar lipsa de somn provoca creșterea în greutate sau nu creșterea în greutate duce la dificultăți de somn? Studiile anterioare nu au răspuns la această întrebare de pui și ouă. În plus, măsurarea celor doi factori cheie legate de creșterea în greutate are o mulțime de dificultăți. Mulți oameni raportează că mănâncă mai puțin decât o fac de fapt, și cei care greutate mai mult, în general, underreport chiar mai mult. Auto-raportare a cât de mult de activitate oamenii obține este, de asemenea, plină de erori. Pentru a eluda aceste limitări în studiile anterioare, aceasta este prima care testează influența consumului de energie (alimente) măsurate în mod obiectiv și a activității fizice (exerciții fizice) în condiții de viață liberă (nu într-un cadru de laborator).

Acest nou studiu a dat un grup considerabil de 223 de persoane doze mici de izotopi stabili (nonradioactivi) de apă îmbogățit cu cantități infime de atomi naturali, dar ușor grele de hidrogen și oxigen. Cercetătorii au folosit apariția acestor izotopi în urina oamenilor din studiu pentru a estima cheltuielile lor totale de energie. La rândul său, care a făcut posibilă pentru a determina aportul lor de energie și nivelurile de activitate.

Rezultatele au indicat că persoanele care au primit șase sau mai puține ore de somn pe noapte au avut cele mai ridicate niveluri de obezitate și consumate cele mai multe calorii pe o bază de zi cu zi. Deși oamenii care au dormit mai puțin, de asemenea, cheltuit mai multe calorii în activitatea fizică, acest lucru nu a fost suficient pentru a compensa pentru a mânca mai mult.

Implicația de cercetare noi este că persoanele care sunt supraponderali sau obezi și nu sunt capabili de a gestiona diabetul lor ar putea face bine prin abordarea ceea ce poate fi un factor care contribuie. Mulți dintre noi, indiferent dacă avem sau nu diabet, nu dorm suficient.

Aproape două treimi din toți americanii spun nevoile lor de somn nu sunt îndeplinite în timpul săptămânii, potrivit unui sondaj pe care American Sleep Foundation recent efectuate. Cei mai mulți oameni au spus că au nevoie de aproximativ șapte ore și jumătate de somn pentru a se simți cel mai bine lor, dar raportul obtinerea de aproximativ șase ore și 55 de minute de somn în nopțile săptămânii medie.

Dar, Obiceiurile de somn sunt accesibile pentru a îmbunătăți, după subliniază noul studiu în încheierea sa. Poate e la fel de simplu ca și ai dormi mai mult. Unii dintre noi suferă de tulburări de somn, ar fi insomnie, care poate apela pentru o vizită la un medic. Poate chiar mai probabil pentru cei dintre noi care au diabet problema este conexiunea omniprezentă avem la apnee de somn.

Oricare ar fi problema, putem fiecare test dacă obtinerea mai mult somn poate duce la pierderea în greutate și dacă acest lucru, la rândul său, face mai ușor pentru a gestiona diabetul nostru.

Lasă un răspuns