MEDICAMENTE PENTRU DIABET ZAHARAT

PUTEȚI UTILIZA METFORMIN CHIAR ȘI CU FUNCȚIE RENALĂ REDUSĂ

Metformin și 18 medicamente de marcă care includ aceasta sunt sigure pentru milioane de oameni cu diabet zaharat care au funcția renală redusă. În această lună, Us Food and Drug Administration a emis o comunicare de siguranță de droguri, care va permite cel puțin 2.5 milioane de americani mai mult care au această boală utilizarea acestui medicament diabet zaharat.

În plus față de metformina în sine, care este un medicament generic, acesta rămâne disponibil ca Glucophage, numele original de marcă. Alte branduri de metformina care afectează decizia FDA includ Actoplus Met, Avandamet, Glucovance, și Janumet.

FDA a concluzionat că „metformina poate fi utilizat în condiții de siguranță la pacienții cu insuficiență renală ușoară și la unii pacienți cu insuficiență moderată în funcția renală.” Când aveți insuficiență renală sau boală renală, nivelul creatininei va fi prea mare. Până în prezent, informațiile de prescriere pentru medicamentele care conțin metformină a declarat că persoanele cu niveluri moderat ridicate de creatinină în sângele lor nu ar trebui să-l ia. Pentru femei acest nivel a fost de 1,4 mg/dl și pentru bărbați 1,5 mg/dl.

Acum, FDA spune, în plus față de creatinina, medicul dumneavoastră, de asemenea, trebuie să ia în considerare o altă măsură a funcției renale. Aceasta este rata de filtrare glomerulară estimarea ecuației, sau eGFR. Oamenii nu ar trebui să înceapă să ia metformina dacă este sub 30 mL/minut/1,73 m2. FDA, de asemenea, nu recomandă să luați metformina atunci când eGFR este între 30-45 mL/minut/1.73 m2.

Mitul acidozei lactice

Restricția utilizării metforminei în rândul persoanelor cu probleme renale s-a bazat pe „o afecțiune gravă și potențial mortală numită acidoză lactică, în care se acumulează prea mult acid lactic în sânge”. Dar studii recente arată că această teamă de acidoză lactică este un mit.

Cel mai influent dintre aceste studii este o meta-analiză Cochrane a datelor din 347 de studii comparative și studii de cohortă. Nu au găsit un singur caz de acidoză lactică la mai mult de 70.000 de pacienți metformină-ani.

Decizia FDA vine ca un răspuns la „petiții cetățean.” Una dintre ele este o petiție cetățean de la Kasia Joanna Lipska, MD, și Silvio E Inzucchi, MD, ambele dintre care sunt profesori endocrinologie la Yale University School of Medicine. Petiția lor îndemnând FDA pentru a actualiza orientările sale asamblate sprijinul de mai mult de 100 de semnături de la experți diabet zaharat în întreaga țară.

Anterior, acești doi profesori de endocrinologie au co-autor două studii cuprinzătoare ale problemei. În 2011, Diabetes Care a publicat „Utilizarea Metformin în stabilirea insuficienței renale ușoare până la moderate”, iar jama a publicat în urmă cu doar un an, „Metformina la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 și boli renale”. Aceste studii au pregătit terenul pentru decizia FDA în această lună.

Mai multe beneficii de metformină

Metformin are cel puțin trei lucruri merge pentru ea: este cel mai ieftin diabet medicament pe care le puteți obține, este destul de eficient în a ajuta persoanele cu diabet zaharat pentru a reduce glucoza din sânge, și este cu siguranță una dintre cele mai sigure.

Folosind-o pare să aibă multe efecte secundare pozitive. Metformina a fost asociată cu „un grad modest, dar surprinzător de durabil de scădere în greutate pe termen lung”, potrivit dovezilor prezentate la convenția anuală din 2014 a American Diabetes Association. Luând-o poate reduce, de asemenea, calcifierea inimii, protejându-l astfel. Luând metformina ar putea fi, de asemenea, asociate cu un risc redus de cancer, potrivit unui studiu din 2009 în Diabetes Care.

Acum, mult mai multe persoane care au fost în mod eronat refuzat posibilitatea de a beneficia de a lua metformina sunt capabili să-l folosească. Chiar dacă rinichii dumneavoastră nu funcționează perfect, discutați cu medicul dumneavoastră despre obținerea acestui medicament.

Lasă un răspuns