NOȚIUNI DE BAZĂ DIABET

PRIMIREA DIAGNOSTICULUI DE DIABET

„Ți-a spus cineva vreodată că ai diabet?” Din moment ce citiți acest lucru, cred că cineva ți-a dat acest diagnostic.

Pe 7 februarie 1994, Dr. Joseph Blum, medicul meu de asistență medicală primară la Clinica VA din Santa Barbara, California, a rupt vestea pentru mine cu aceste cuvinte. El a adăugat că nivelul meu A1C a fost de 14.4. Înainte de asta, nimeni nu a lăsat să se înțeleagă că am diabet.
Nu știam destule despre diabet ca să fiu șocat, să intru în panică sau să intru în negare. Aceste reacții pe care mulți oameni au atunci când află că vor trebui să trăiască cu această boală pentru tot restul vieții lor.

Din moment ce eu sunt un jurnalist în dragoste cu învățare, reacția mea în schimb a fost de a afla tot ce am putut despre diabet. Așa am început să știu despre diabet din propria mea experiență și de la a vorbi cu experți și de lectură ceea ce scriu, scopul meu a devenit nu numai pentru a mă vindeca, dar, de asemenea, pentru a trece pe ceea ce știu la alte persoane cu diabet zaharat. De asta sunt aici.

Când ai aflat că ai diabet, probabil ai fost surprins. S-ar putea să te fi îndoit de diagnostic. Dar în cele din urmă ai vrut să știi să te descurci cu diabetul. Ai decis că 15 minute sau cam asa ceva cu medicul dumneavoastră la fiecare trei sau patru luni a fost greu de ajuns, asa ca ai devenit propriul profesor, sa uitat în jur, și în cele din urmă a venit aici. Deci, aici sunt faptele de bază despre diagnosticul de diabet:

Diabetul tău nu e vina ta. Studiile arată că acest lucru este adevărat, chiar dacă unii oameni vă spun că greutatea ta a cauzat pentru a obține diabet zaharat. Persoanele care sunt obezi nu au o proteină care este esențială pentru reglarea nivelului de glucoză din sânge, potrivit unui studiu care jurnalul Cell Reports publicat săptămâna trecută. Din cauza acestei diferențe genetice au un risc mai mare de a dezvolta diabet zaharat.

1. Ceea ce credeți că este prima dintre cele cinci chei pentru gestionarea diabetului zaharat. În timp ce diabetul necontrolat poate afecta fiecare organ al corpului, mintea ta este organul pe care îl puteți utiliza pentru a controla diabetul. Când utilizați meditație și mindfulness pentru a controla stresul, depresie, și ostilitate, puteți reduce nivelul de zahăr din sânge.

Da, este adevărat că stresul, creșterea în greutate, și lipsa de activitate poate duce la diabet zaharat. Prin același simbol acest lucru înseamnă că puteți utiliza acești factori ca instrumente pentru a gestiona și să fie la mai sănătos decât ați fost vreodată. Dacă ar fi să intri în panică, mintea ta nu ar funcționa la fel de clar ca acum.

2. Ce mananci si cat de mult din ea este important. Consumul de mai puține calorii îmbunătățește glucoza din sânge, chiar și atunci când nu avem cu adevărat să piardă în greutate. Fiecare kilogram pe care îl scoateți vă oferă un control mai bun asupra diabetului zaharat.

Nu aveți nevoie să adăugați orice alimente speciale, dar aveți nevoie pentru a limita carbohidrați, care sunt singurele alimente care au un impact mult asupra nivelului de zahăr din sânge. Persoanele cu diabet zaharat trebuie să mănânce la fel ca toată lumea ar mânca în cazul în care într-adevăr a vrut să fie cele mai sănătoase ar putea fi.

3. Fiind activ ajută. Nu trebuie să alergi la maraton. Cei mai mulți dintre noi preferă să meargă. Dar pentru persoanele cu probleme la picioare, înotul poate fi cea mai bună alternativă. Aproape sigur ai un club de sănătate din apropiere la care te poți alătura. Puteți începe prin a lua pe scări în loc de lift. Cu ani în urmă, un doctor mi-a sugerat să mă duc pe scările spre apartamentul meu cât de repede am putut, și am făcut asta de atunci. Puteți parca masina ta la capătul îndepărtat al lotului doar pentru a obține câțiva pași mai mult în acest fel. Fiind activ are nu numai că vă va ajuta să scadă nivelul de zahăr din sânge, în special imediat după masă, dar va consolida, de asemenea, inima, oasele, și mușchii. Chiar dacă se poate simți ca locul de muncă, vă veți simți, de asemenea, mai bine.

4. Nu ești singur. V-ați alăturat unei comunități on-line aici și puteți căuta, de asemenea, un grup de asistență local. Puteți beneficia încă mai mult de la orientarea unui educator certificat diabet zaharat în multe comunități. Puteți găsi unul la site-ul Asociației Americane de educatori diabet zaharat. Multe programe de asigurare acoperă educația diabetului.

5. Pentru majoritatea, dar nu pentru toți, dintre noi acest lucru nu este încă suficient. Luați pastilele sau insulina pe care medicul dumneavoastră le prescrie. Este posibil să nu trebuiască să luați acest medicament odată ce efectele exercițiilor fizice și ale dietei încep să intre. Dar medicul dumneavoastră va prescrie aproape sigur acum pentru a vă ajuta să obțineți de zahăr din sânge în control cât mai curând posibil. Acest moment este important, pentru că este efectul cumulativ al zahărului din sânge ridicat pe care avem nevoie pentru a evita să fie la fel de sănătos ca noi toți într-adevăr nu doresc să fie.

Lasă un răspuns