NOȚIUNI DE BAZĂ DIABET

PRIMELE CINCI ÎNTREBĂRI PE CARE TREBUIE SĂ LE ADRESAȚI MEDICULUI DUMNEAVOASTRĂ

Ți-a spus un doctor că ai diabet? Dacă da, a fost, probabil, în timpul unei scurte numiri. Numai dacă ai fost extrem de norocos, ai afla cele mai importante lucruri pe care va trebui să facă pentru a gestiona bine.

În schimb, ai fost, probabil, în stare de șoc, și din cauza asta, probabil, ai pierdut ceea ce medicul ți-a spus. Deci trebuie să fii pregătit pentru următoarea întâlnire, și asta trebuie să întrebi:

Când văd un doctor, prima mea întrebare este, „Cât timp avem pentru această programare?” Medicii noștri au tendința de a domina timpul pe care îl avem împreună, astfel încât acest lucru cere acest lucru va da pune-l sau ea pe notificare că aveți propriile întrebări.

Consideră-te norocos dacă programarea ta este de 20 de minute. Încă îmi amintesc când în 1994 un doctor mi-a spus că am diabet. Nu știam nimic despre asta și am început să-i pun întrebări. Dar mi-a tăiat calea, spunând că programarea mea a fost limitată la 14 minute.
Puteți citi zeci de site-uri web care va lista de 10 sau mai multe întrebări pentru tine de a cere medicului dumneavoastră. Asta-i o prostie! Veți fi norocos să aibă timp pentru a cere mai mult de unul dintre ei și a obține un răspuns solid. Din experiența mea, medicul dumneavoastră va merge pe și de pe în a răspunde la prima întrebare, obtinerea în detalii pe care nu sunt gata să înțeleagă încă.

Când veți obține această întrebare procedurală din drum, aici sunt următoarele întrebări de fond trebuie să întrebați medicul dumneavoastră. Din cauza timpului limitat pe care l-ați putea avea cu medicul dumneavoastră, le-ați luat pentru a le prioritiza, iar acestea au cea mai mare prioritate.

puteți obține sprijinul de care aveți nevoie

A doua întrebare este dacă medicul dumneavoastră va sprijini dieta ta low-carb. Nu toți medicii au renunțat la teama lor de grăsime de care avem nevoie din abundență atunci când consumăm puțin sau deloc amidon sau zahăr, ceea ce ne crește glicemia.

Avem nevoie de mai mult ajutor decât putem obține de la doctorul nostru. Dar mulți medici de lucru cu un educator certificat diabet zaharat, un CDE, și / sau un dietetician care vă va oferi timpul de care aveți nevoie. Deci, a treia cea mai importantă întrebare este dacă medicul dumneavoastră lucrează cu sau știe de un CDE sau un dietetician (sau ambele), care va fi simpatic la nevoile dumneavoastra.

de a controla diabetul

Următoarea pereche de întrebări de fond este despre verificarea nivelului de zahăr din sânge. Glicemia ridicată duce la complicațiile diabetului zaharat necontrolat pe care trebuie neapărat să le evitați. Dacă A1C este mai mare de aproximativ 9,0, medicul dumneavoastră vă va prescrie, fără îndoială, medicamente pentru a-l reduce la normal. Dacă sunteți norocos, el sau ea vă va arăta să luați injecții regulate de insulină, care este în mod clar cel mai rapid mod. Și când începeți să evitați acei carbohidrați care cresc nivelul de zahăr din sânge, cu excepția cazului în care aveți diabet zaharat de tip 1, va fi capabil să oprească utilizarea insulinei.

A patra întrebare este, „Ce sistem de măsurare a zahărului din sânge ar trebui să iau?” Acesta este singurul gadget pe care trebuie să aveți și de a folosi pentru a gestiona diabetul. Aveți nevoie pentru a obține o rețetă de la medicul dumneavoastră pentru unul dintre aceste contoare și benzi de testare că formularele de asigurare de sănătate acoperă. Veți avea probabil o alegere de două sisteme, asa ca adresați-vă medicului dumneavoastră care unul sau ea recomandă.

În cele din urmă, adresați-vă medicului dumneavoastră atunci când ar trebui să verificați nivelul de zahăr din sânge. Răspunsul trebuie să includă ceea ce obiectivele de testare înainte și după mese ar trebui să fie, puteți atinge aceste obiective, și de câte ori pe zi aveți nevoie pentru a verifica glicemia. Când sistemul de contor vă spune că nivelul de zahăr este prea mare, este aproape întotdeauna din cauza a ceea ce ai mâncat. Veți ști ce să schimbe în dieta ta.

Ce se întâmplă dacă nu primiți răspunsuri?

Nu fi surprins dacă nu primiți răspunsuri satisfăcătoare la toate întrebările dumneavoastră în timpul acestei numiri. Dacă vă place și respect medicul dumneavoastră și dacă el sau ea pare a fi oferindu-vă sprijinul de care aveți nevoie, face o altă programare pentru a obține răspunsurile pe care le-ați luat pentru a obține.

Lasă un răspuns