NOȚIUNI DE BAZĂ DIABET

PREGĂTIȚI-VĂ PENTRU A VEDEA MEDICUL

Când facem o programare pentru a vedea medicul nostru, este pentru că recunoaștem că avem nevoie de ajutor cu sănătatea noastră. Dar când intrăm în biroul lui trebuie să fim siguri că nu ne abdicăm de la responsabilitate.

Avem responsabilitatea principală pentru sănătatea noastră. Diabetul este o boală care, poate mai mult decât oricare alta, depinde mult mai mult de aceia dintre noi care o au decât de medic.

De fapt, ar putea fi altfel pentru oricine? Puțini oameni vor primi mai mult de 15 minute din timpul medicului la fiecare trei luni.

Noi decidem ce mâncăm, cât de mult activitate fizică vom obține, și dacă vom lua medicamentul nostru prescris. În timp ce acest lucru este evident, de prea multe ori am comerțului acest rol activ în gestionarea sănătății noastre pentru un rol pasiv la cabinetul medicului.

Ați observat că oamenii care au succes în gestionarea reuniunilor aproape întotdeauna pregăti o agendă scrisă? Trebuie să facem exact asta pentru fiecare vizită de birou.

O agendă funcționează cel mai bine atunci când o scriem în ordinea noastră prioritară. Trebuie să acoperim un număr limitat de puncte la care putem lucra împreună într-un sfert de oră. Ordinea de zi ar trebui să fie puncte de glonț, nu paragrafe. Funcționează cel mai bine când dăm o copie doctorului nostru.

Când pregătim o agendă, ne obligă să ne gândim ce vrem să obținem din întâlnirea noastră. În același timp, îl face pe doctorul nostru să se concentreze pe ceea ce ne frământă cel mai mult.

Cele mai multe sfaturi pentru pregătirea pentru a vedea medicul vine din punctul său de vedere. Canadian Diabetes Association are un scurt, dar util video online, deși în acest video medicul este ferm în control al agendei.
Trebuie să recunoaștem că doctorul nostru va avea propria lui agendă. De fiecare dată când ne întâlnim cu cineva fiecare dintre noi are propria lui sau a ei agendă. În timp ce oamenii au uneori o agendă ascunsă, întâlnirile se desfășoară mult mai lin atunci când le spunem oamenilor ceea ce ne dorim.

Pentru a pregăti acest articol am întrebat doi dintre medicii mei preferate le-ar recomanda să ne pregătim pentru a le vedea.

Tim Reid, MD, care este specializată în diabet zaharat și metabolismul la Mercy Health System în Janesville, Wisconsin, a făcut o mulțime de gândire despre modul în care putem obține cele mai multe din vizitele noastre de birou și el a furnizat răspunsurile cele mai complete.

Agenda dr. Reid include patru puncte principale:

1. Primul său punct reflectă accentul meu pe care au o agendă scrisă. „Vino la o vizită de birou pregătit,” O vizită de birou mare este un efort de echipă. Adu-ți întrebările. Gândiți-vă la lucruri și notați-le astfel încât să le putem trece peste ele într-o manieră ordonată.”

2. Adu-ți medicamentele – sau cel puțin o listă exactă. Aceasta este a doua recomandare a dr. Reid pentru oamenii care merg la biroul său. „Deci, de multe ori pacienții vor fi avut lucrurile mutat în jurul de către un alt medic și nu au prima idee despre ceea ce sunt acum luați”, mi-a spus el. „Pune totul într-o pungă și adu-l de-a lungul. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla este că vom afla că lista mea se potrivește cu geanta ta de medicamente. Această revizuire ne dă timp să se uite la fiecare flacon și să înțeleagă dozare, calendarul, și ceea ce medicamente este pentru.”

Pentru unii dintre noi întrebarea de ce luăm un anumit medicament este evidentă. Am fost surprins, cu toate acestea, atunci când un nou prieten care are diabet zaharat mi-a arătat numărul foarte mare de sticle de pastile pe care le are, câteva dintre care ea a avut nici o idee de ce ea a luat.

3. Luați-vă de glucoză din sânge metru și orice imprimate de la metru pe care le au. „Degizăm contoare la fiecare vizită”, spune dr. Reid. „Informațiile care pot fi partajate din acel set de date sunt de neprețuit. Primiți diagrame, grafice și liste. O putem răspândi și amândoi putem învăța din ea. Ai muncit din greu pentru aceste informații, așa că ai putea la fel de bine să obții beneficiul ei.”

4. Aproape toate dintre noi vedea în mod regulat mai mulți specialiști și, uneori, a lua rapoarte de laborator de la ei. Ține-ți toți doctorii la curent.

„Dacă aveți laboratoare sau scrisori de la un medic și știți că acestea nu sunt în același sistem medical, adu-le de-a lungul”, spune Dr. Reid. „Le putem copia și le putem include în cartografierea dumneavoastră. Putem, de asemenea, să le revizuiască pentru a vă asigura că nu suntem duplicarea medicamente / laboratoare / proceduri.”

Celălalt doctor care m-a ajutat pe acest articol a fost prietenul meu și medic de asistență medicală primară, Jay Krakovitz, MD. Dar, din păcate pentru mine, el se mută în afara statului.

Sugestiile pe care le-am primit de la Dr. Krakovitz consolida recomandările Dr. Reid cu accent pe primul și al doilea punct de mai sus.

„Fă o listă cu întrebările tale din timp”, este prima recomandare a dr. Krakovitz. Lista ta ar trebui să includă toți ceilalți doctori pe care îi vezi.

A continuat. „O mare parte din ceea ce facem în practica noastră ca un medic de asistență medicală primară este de a vă asigura că pacienții noștri nu sunt luați rețete duplicat și că acestea nu interacționează”, mi-a spus el. De aceea le cere pacienților săi să aducă toate medicamentele pe care le iau.

Lasă un răspuns