Psihosociale

MINDFULNESS DUCE LA O MAI BUNĂ GLUCOZĂ DIN SÂNGE

Niveluri mai bune de glucoză din sânge sunt legate de mindfulness într-un nou studiu de către cercetătorii Brown University. Deoarece nivelurile ridicate de glucoză din sânge susținute duce la complicații de diabet zaharat și prediabetes, nimic nu ar putea fi mai important pentru noi.

Studiul a măsurat mai mulți indicatori de sănătate fizică și psihologică la 399 de voluntari care participă la Studiul familiei new england. Eric B. Loucks, phD, și cinci colegi au publicat studiul , „Associations of Mindfulness with Glucoz Regulation and Diabetes”, în numărul din martie 2016 al Revistei Americane de Comportament în Sănătate. Dr. Loucks este profesor asistent de epidemiologie la Brown University’s School of Public Health.

Numai abstract ul studiului este online gratuit, dar la cererea mea un reprezentant al Universității Brown mi-a oferit o copie a manuscrisului pe care Dr. Loucks a scris pentru publicare. Acest lucru permiteți-mi să învețe toate detaliile studiului și a furnizat o analiză a modului în care constatările se referă la cei dintre noi care trebuie să trăiască cu diabet zaharat sau prediabetes.

Unul dintre acești indicatori de sănătate a fost nivelul de glucoză din sânge. Altul a fost mindfulness dispunerea. Profesorul Loucks definește mindfulness dispositional ca fiind „conștientizarea cuiva și atenția la ceea ce ei sunt de gândire și de a simți în acest moment.”

Participanții la studiu care au avut scoruri mai mari pe indicatori de mindfulness au avut scoruri mai mari pe nivelurile de glucoză din sânge sănătoase. Acest rezultat arată este o asociere, și pentru a stabili cauzalitatea trebuie să fie replicate de studii prospective.

Asocierea semnificativă a mindfulness și glucoză din sânge

Dr. Loucks și colegii săi au constatat că persoanele care au cel mai mare scor pe scara de mindfulness au fost semnificativ mai susceptibile de a avea niveluri sănătoase de glucoză din sânge decât celelalte în studiu. Cercetatorii au testat participanții pentru șapte factori psihologice și fiziologice, inclusiv glucoza din sânge și mindful Atenția Scala de conștientizare, sau MAAS, un chestionar pentru a determina mindfulness dispositional.

Cei mai atenți participanți, cei care au marcat șase pe scara MAAS de unu la șase, au fost cu 35 la sută mai multe șanse de a avea niveluri sănătoase de glucoză sub 100 mg/dl (5,56 mmol/l) decât persoanele din studiu care au avut scoruri MAAS mai mici de patru. Diferența este semnificativă din punct de vedere statistic.

În timp ce mindfulness vine la noi în Occident de la practica spirituală a budismului, nu este religioasă. De fapt, chiar și unele tradiții budiste în Occident, inclusiv Meditație Insight, benzi departe de ani de ritual. În plus, Mindfulness-Based Stress Reduction, sau MBSR, și Mindfulness-Based Cognitive Therapy au complet secularizat mindfulness.

Ce este mindfulness?

Fondatorul MBSR, Dr. Jon Kabat-Zinn, definește mindfulness în 1994 best-seller Oriunde te duci, Acolo esti: Mindful Meditation in Everyday Life ca „acordând o atenție într-un mod special: pe scop, în prezent, și nonjudgmentally.”

Mindfulness dispositional diferă oarecum de conceptul tradițional de mindfulness în sensul că nu este neapărat fiind intenționat sau nejudecare. Un studiu publicat anul trecut sugerează că, în timp ce o treime din mindfulness dispositional este genetică, două treimi pot fi învățate.

Meditația este o tehnică care ajută mulți oameni să învețe să devină mai atent, și am avut o practică de meditație de zi cu zi de ani de zile. Mă ajută să devin din ce în ce mai atent. În timp ce nivelul meu mediu de glucoză din sânge este aproape de 100 mg/dl, pe baza rezultatului meu cel mai recent test A1C de 5,3 la sută, știu că experiența unei persoane este doar dovezi anecdotice.

Dar acest nou studiu este unul dintre primii care investighează relația dintre mindfulness și diabet la sute de oameni. În timp ce noi trebuie să ne gândim la ea ca fiind o constatare preliminară, devenind mai conștient, probabil, poate beneficia de noi toți cei care au diabet zaharat.

Lasă un răspuns