MEDICAMENTE PENTRU DIABET ZAHARAT

MAJORITATEA PERSOANELOR CU DIABET ZAHARAT AR TREBUI SĂ OPREASCĂ SUPLIMENTE DE FIER

Atunci când aveți prea mult fier în sânge sau stocate în altă parte în corpul dumneavoastră ar putea fi motivul pentru care nivelul de glucoză din sânge este peste normal. De fapt, prea mult fier poate fi chiar de ce ai diabet zaharat. Cu toate acestea, despre unul din fiecare cinci americani ia în mod regulat un supliment de fier.

De ani de zile, cercetătorii au suspectat că atunci când corpul tău acumulează prea mult fier ești la risc de o serie de boli, în funcție de Berkeley Wellness. În plus față de diabet zaharat, supraîncărcare a fierului este legată de cancerul colorectal, hipertensiune arterială, și întărirea arterelor, precum și la accidente vasculare cerebrale, boala Alzheimer, și boala Parkinson.
Dar abia acum avem studii care demonstrează legătura dintre excesul de fier și diabet.

„Chiar și fierul corporal ușor crescut contribuie la prevalența și incidența diabetului zaharat de tip 2”, se arată în comunicatul de presă al Universității din Finlanda de Est care anunță publicarea acestor studii.

Unul dintre aceste studii recente a analizat de ce bărbații sunt mai susceptibile de a avea diabet zaharat decât femeile. Federația Internațională a Diabetului a estimat că 215,2 milioane de bărbați și 199,5 milioane de femei – o diferență de peste 15 milioane de persoane – aveau diabet la nivel mondial în 2015.

O diferență de gen

Numai abstractul acestui studiu, „Diferența de gen în diabet zaharat de tip 2 și rolul de magazine de fier organism,” este online gratuit. Dar autorul principal, Alex Aregbesola, M.D., Ph.D., mi-a trimis prin e-mail textul integral la cererea mea. Dr. Aregbesola este cercetător la Institutul de Sănătate Publică și Nutriție Clinică, Universitatea din Finlanda de Est. Acest studiu, care include o analiză prospectivă a 1.506 bărbați și femei „, a arătat pentru prima dată că corpul de fier … explică aproximativ două cincimi și, respectiv, o cincime din diferența de gen observată în prevalența și incidența diabetului zaharat de tip 2.”

În timp ce acest studiu nu explică cauza acestei diferențe de gen, dr. Aregbesola doctorat disertație, care se bazează pe acest studiu și pe două cele anterioare, nu. În noiembrie 2016, Universitatea din Finlanda de Est a publicat teza în limba engleză ca „Rolul depozitelor de fier pentru corp în homeostazia glucozei și diabetul de tip 2”. Diferența de gen este cea mai mare parte, dacă nu în întregime, pierderea de sânge în timpul menstruației, s-a concluzionat.

Suplimente de fier

Acest lucru este probabil motivul pentru care mai multe femei – 21 la sută – decât bărbați – 15 la sută – să ia un supliment de fier. Dar o proporție mai mare de femei chiar și în postmenopauză decât bărbații să ia un supliment de fier. Și s-ar putea să nu fie o alegere înțeleaptă.

De fapt, „nimeni nu ar trebui să fie luați suplimente de fier fără recomandarea unui medic de a face acest lucru”, în funcție de Andrew Weil, M.D., într-un articol de pe site-ul său.

„Deficitul de fier este rar la bărbați și femeile aflate în postmenopauză și majoritatea ar trebui să evite suplimentele care conțin fier pentru a reduce riscul de deteriorare a organelor din cauza prea mult fier”, potrivit lui Jane E. Brody în The New York Times. Articolul ei citează un studiu Framingham Heart în cazul în care cercetătorii au descoperit că doar aproximativ trei la sută din subiecții în vârstă studiate au avut prea puțin fier în sânge sau stocate în corpurile lor, în timp ce 13 la sută au avut niveluri care au fost prea mari.

Prea mult fier

Fierul era cea mai frecventă deficiență nutrițională din SUA. Este încă în mare parte din lume, astfel încât recomandările pentru a evita suplimente de fier nu se aplică neapărat acolo. Dar aici majoritatea americanilor primesc prea mult fier.

Cu câțiva ani în urmă, am decis să nu mănânce carne din motive spirituale și de mediu, puțin dându-și seama că acest lucru poate ajuta, de asemenea, pentru a preveni magazinele mele de fier de la a merge prea mare. Dr. Aregbesola sugerează în teza sa de doctorat că decizia mea, de asemenea, a avut sens din punct de vedere al sănătății.

Carne

El a scris că evitarea aportul excesiv de fier dietetice, în special heme de fier care conțin produse alimentare, ar fi carnea roșie și păsări de curte… s-ar putea dovedi util în prevenirea incidenței și prevalenței diabetului zaharat de tip 2 indus de fier.”

Un alt mod de a reduce excesul de depozite de fier este exercitarea moderată. De asemenea, în cazul în care un test de laborator arată că aveți prea mult fier în corpul dumneavoastră, el scrie că s-ar putea lua în considerare o „donare de sânge regulate de cel puțin două ori pe an.”

Cea mai simplă strategie

Dar cred că cel mai important mesaj al lui este să evite fierul suplimentar. E cea mai ușoară strategie pentru majoritatea dintre noi.

Poate crezi că nu iei un supliment de fier. Dar șase din cele mai bine vândute 10 produse multivitamine/multiminerale, pe care retailerul online iHerb le vinde, includ fierul.

O idee bună

Am luat una dintre aceste cele mai bine vandute multivitamine / produse multiminerale în fiecare zi, până la câțiva ani în urmă, când am citit avertisment dr. Weil lui. Când am citit ceea ce a scris, am presupus că evitarea de fier în multivitamina mea / supliment multimineral a fost o idee bună.

Acum știu că a fost. Ai încetat să mai iei fier suplimentar?

Lasă un răspuns