DIABET DIETA

MAI CONTEAZĂ FRUCTELE?

Septembrie a fost luna „Fruits & Veggies-More Matters”. Dar contează pentru aceia dintre noi care au diabet?

Mai puțin de 1 din 7 adulți americani mănâncă cantitatea recomandată de legume, guvernul SUA spune. Cantitatea recomandată nu este mare: doar 21/2 ceasca echivalenta (21/2 cesti de legume crude sau fierte sau suc de legume, 5 cesti de verdeață de salată cu frunze, sau 11/4 de o cesti de legume uscate).
În mod semnificativ, ceea ce guvernul nostru consideră a fi legume nu includ cereale, care sunt un grup alimentar separat. De asemenea, grupul de legume includ nuci, semințe, și produse din soia, care sunt considerate a fi un aliment proteic.

Nu avem nici un motiv bun să presupunem că persoanele cu diabet zaharat în această țară mânca mai multe legume că tipic american. Nici nu există nici un motiv să cred că suma recomandată pentru persoanele cu diabet zaharat ar trebui să fie mai puțin. Persoanele cu diabet zaharat, probabil, trebuie să mănânce mai multe legume, dar trebuie să le alegeți cu atenție, astfel încât acestea nu vor ridica nivelul nostru de glucoză din sânge prea mare.

Cea mai mare legumă glicemică

Unele legume au un indice glicemic ridicat. Cartofii copți au atât de mult amidon încât îți vor crește nivelul de glucoză din sânge chiar mai mult decât glucoza. Piureul și cartofii fierți, deși nu sunt la fel de nesănătoși ca cartofii copți, au un indice glicemic mai mare decât orice este făcut din cereale. Deci, vă rog, nu luați recomandarea guvernului de a mânca mai multe legume ca carte blanche să mănânce cartofi sau alte legume glicemice ridicate.

În caz contrar, mai mult ca sigur nu contează atunci când vine vorba de a manca legume. Dar consumul de mai multe fructe poate fi problematică pentru persoanele cu diabet zaharat.

Fructele au fructoză

Spre deosebire de legume, în cazul în care cea mai mare problemă este amidon, fructe au puțin sau nici unul din acest tip de carbohidrați, care va ridica glucoza din sange cel mai mult. În schimb, toate fructele au fructoză, iar unele fructe au o mulțime de ea. În timp ce fructoza va ridica nivelul nostru de glucoză din sânge mult mai puțin decât orice alt zahăr va, este cel mai periculos tip de zahăr pentru persoanele cu diabet zaharat, deoarece mananca mai mult de o cantitate mică de ea poate duce la rezistenta la insulina, creșterea în greutate, și niveluri ridicate de trigliceride.

Majoritatea experților consideră fructoza din fructe pentru a fi în siguranță. Deci, nu este o preocupare atunci când mâncăm o cantitate mică de fructe. Dar, în scopul de a satisface dinte dulce au oameni au, crescătorii noștri de plante au fost atât de succes în dezvoltarea culturilor de fructe, care sunt mult mai dulci decât acele fructe găsite în natură că avem acum mai multe fructe care au o mulțime de fructoză în ele.

Fructe uscate, ar fi stafide, curmale, și smochine sunt unele dintre fructele care sunt cele mai mari în fructoză pe baza unei 100 de grame de servire. Apoi, vin unele fructe cu adaos de zahăr. Dar marea surpriză pentru mine este că strugurii roșii sau verzi, inclusiv strugurii thompson fără semințe, sunt următorii cei mai mari dintre fructe. Aceasta este urmată îndeaproape de mai multe sucuri comune de fructe (struguri, mere, și rodie) și conserve de ananas. Demn de menționat prea este faptul că pere și mere sunt atât, probabil, prea mare în fructoză pentru persoanele cu diabet zaharat să mănânce mai mult de o cantitate mică din când în când.

Fructele au carbohidrați

Avocado californian rang cel mai mic pe lista de fructoză în fructe. Mulți oameni consideră avocado a fi unul dintre cele mai sanatoase fructe. Dar ele aduc un alt considerent, cantitatea de carbohidrați pe care unele fructe au. Dintr-o portie de 100 de grame, 9 grame de avocado California sunt carbohidrati.

De fapt, mai multe fructe uscate, urmate de sucuri de fructe sunt mult mai mari în carbohidrați decât avocado. Dintre fructele crude, una dintre preferatele mele, persimmon american, este cea mai mare în carbohidrati, asa ca am mânca-le doar rareori. Pe lângă avocado, unele dintre fructele noastre, care sunt cele mai mici în carbohidrati sunt lămâi și lămâi.

Fructe uscate, ar fi afine, stafide, date, sunt unele dintre cele mai mari fructe în carbohidrați. Cantitatea de carbohidrați pe care o mâncăm cu siguranță contează, deoarece numai carbohidrații vor crește nivelul de glucoză din sânge mai mult decât o cantitate mică.

Pepenii galbeni sunt glicemici mari

În ceea ce privește indicele lor glicemic, două fructe sunt atât de mari încât le evit complet. Ele sunt pepene verde și pepene galben.

Aceste considerații de carbohidrați, fructoză, și indicele glicemic nu înseamnă că persoanele cu diabet zaharat trebuie să evite toate fructele. Afine sălbatice, de exemplu, sunt renumite pentru nivelul lor ridicat de nutrienti, și mănânc o cantitate mică de ele în mod regulat, chiar dacă o portie standard are 17 grame de carbohidrati.

De fapt, patru fructe au atât de puține carbohidrați pe care le-am inclus pe lista de „Free Foods” pe care le-am menținut pe site-ul meu personal pentru ultimii 14 ani. În timp ce zeci de legume sunt alimente gratuite, numai avocado, chayote, zmeură, și căpșuni îndeplinesc acest criteriu.

Linia de jos este că persoanele care au diabet zaharat trebuie să evite consumul de mai mult de o cantitate mică de fructe uscate, suc de fructe, sau pepeni galbeni. Ales din multe alimente pe care le puteți mânca, care nu va ridica nivelul de glucoză din sânge atât de mult. Pentru persoanele cu diabet zaharat aceasta este ceea ce contează.

Lasă un răspuns