MEDICAMENTE PENTRU DIABET ZAHARAT

INSULINA NPH FUNCȚIONEAZĂ BINE — DACĂ O AMESTECAȚI SUFICIENT

Variabilitatea de la o zi la alta vă poate alarma dacă vă gestionați diabetul cu una dintre insulinele intermediare cu acțiune. Problema ar putea fi că nu sunt amestecate destul de bine.

Tipul de insulină pe care îl numim NPH poate dura una până la trei ore pentru a începe să lucreze. Dar durează între 12 și 16 ore.

Numele său generic este NPH; Novo Nordisk îl vinde sub formă de Novolin N și Lilly ca Humulin N. NPH este, de asemenea, disponibil preamestecat cu insulină cu acțiune scurtă.
Dar insulina NPH este ea însăși un amestec, și asta e problema. Partea sa tulbure este bogată în cristale de insulină, în timp ce partea sa clară nu este. Înainte de a-l injecta, trebuie să amesteci aceste părți.

Un stilou injector cu insulină este o modalitate convenabilă de a injecta NPH, iar o recomandare tipică este să „rostogoliți și agitați ușor de 10 ori” de fiecare dată când îl utilizați. Un studiu publicat online înainte de imprimare în jurnalul profesional Diabetes Care arată că acest lucru nu este suficient de bun.

Doar rezumatul studiului său realizat de opt cercetători de la Școala de Medicină a Universității Perugia din Italia este online. Autorul principal, Paola Lucidi, M.D., Ph.D., mi-a trimis o copie a textului integral.

Utilizarea unui stilou injector cu insulină

Ei au înscris un grup mic de 11 persoane cu diabet zaharat de tip 1 într-un studiu randomizat, deschis, crossover design. Pentru studiu au folosit un stilou injector cu insulină.

Studiul a analizat efectul diferit al amestecării adecvate a insulinei stiloul injector în comparație cu doar ținând-o (1) orizontal, (2) vertical cu vârful în sus sau (3) vertical cu vârful în jos, fără a încerca să o amesteci. Diferențele au fost „profunde”, au scris cercetătorii. Ele „pot contribui în mod important la variabilitatea glicemică de zi cu zi a diabetului zaharat de tip 1.”

Se amestecă ușor și lung

Acestea sunt „situații extreme” în comparație cu „starea mai frecvente în cazul în care pacienții injecta insulina NPH după doar parțială, incompletă re-suspensie”, au scris ei. Ei au constatat că aveți nevoie pentru a vârful ușor stilou de 20 de ori în timpul unui minut și jumătate înainte de injectare, recunoscând că acest lucru este „destul de lung pentru pregătirea unei injecții cu insulină.” Dar este „un pas cheie pe care unii pacienți ar putea sări total sau parțial.”

NPH în mod corespunzător amestecate este o alternativă la insuline cu acțiune prelungită

Acest studiu a examinat injecțiile cu NPH numai cu stilouri și nu cu flacoane, deși autorii studiului „anticipează constatări similare”. Și nu se aplică insulinelor cu acțiune lungă, ar fi Lantus sau Levemir, pe care mai mulți dintre noi le folosim.

Dar aceste insuline cu acțiune îndelungată sunt scumpe, iar unii dintre oamenii care au diabet nu-și pot permite. Mulți oameni stau cu NPH sau au trecut înapoi la ea atunci când costul Lantus sau Levemir a devenit dincolo de mijloacele lor.

Mesajul pentru oricine care este utilizează NPH este clar: se agită ușor și pentru o perioadă destul de lungă de timp.

Lasă un răspuns