DIABET DIETA

INDICELE GLICEMIC ESTE FIABIL?

Indicele glicemic ne arată modul în care alimentele afectează nivelul de glucoză din sânge. Însă utilitatea indicelui glicemic a fost contestată de oamenii de știință de la Universitatea Tufts din zona Boston într-un studiu publicat de aceștia în 2016. Cu toate acestea, unii dintre cei mai importanți cercetători ai indicelui glicemic au respins acum afirmațiile din studiu.

Cu toate acestea, preocupările ridicate de oamenii de știință Tufts ajuta la clarificarea ceea ce indicele glicemic este și ceea ce vă puteți aștepta de la ea. Studiul lor arată că atunci când mănânci ceva, nivelul de glucoză din sânge poate fi o medie de 20 la sută mai mare sau mai mică decât valoarea testată a acelui aliment. Variația poate fi chiar mai mare – 25 la sută – în rândul oamenilor ca un întreg.

„Un indicator nesigur”?

„Valorile indicelui glicemic par a fi un indicator nesigur chiar și în condiții foarte standardizate și sunt puțin probabil să fie utile în ghidarea alegerilor alimentare”, Nirupa Matthan, Ph.D., autorul principal al studiului, a declarat într-un comunicat de presă. Ea este un om de știință în Laboratorul de Nutriție Cardiovasculară de la USDA Jean Mayer Human Nutrition Research Center on Aging la Universitatea Tufts.

American Journal of Clinical Nutrition a publicat studiul Tufts în septembrie 2016. Acest studiu a fost un studiu randomizat, controlat de 63 de adulți sănătoși.

Răspunsul

Ca răspuns la studiul Tufts, jurnalul a publicat o scrisoare adresată editorului în numărul său din martie 2017. Chiar dacă scrisoarea nu este online, autorul corespondent, Thomas M.S. Wolever, D.M., Ph.D., mi-a trimis textul integral. Este profesor la Departamentul de Științe Nutriționale al Universității din Toronto, Canada și, de fapt, este co-autor al primului studiu al indicelui glicemic, publicat în 1981 de American Journal of Clinical Nutrition.

Punctul cheie al Dr. Wolever și colegii „scrisoare de respingere este că oamenii au răspunsuri glicemice, în timp ce alimentele au indicele glicemic (GI) valori. Scrisoarea a subliniat faptul că oamenii sunt bine cunoscute pentru a varia substanțial în metabolismul carbohidraților, dar valorile GI sunt fiabile și pot fi reproduse cu utilizarea metodologiei standardizate.

Scopul este de a arăta răspunsurile la alimente

„Scopul GI nu este de a indica ceea ce răspunsul glicemic al unui individ va fi pe orice ocazie mananca”, scriu ei în scrisoarea de respingere. Dar este „mai degrabă pentru a indica care alimente care conțin carbohidrați va produce, în medie, răspunsuri relativ diferite.

„Șase alți cercetători s-au alăturat Dr. Wolever în scrierea scrisorii, inclusiv Jennie C. Brand-Miller, Ph.D., un profesor de nutriție umană la Universitatea din Sydney, Australia. Ea a scris mai multe cărți pentru un public laic și articole profesionale despre indicele glicemic decât oricine.

Dezvăluirea mea

Dezvăluirea completă: Primul meu articol despre diabet revizuit Cartea Dr. Brand-Miller „G.I. Factor: Glicemic Index Solution” pentru diabet Interviu în 1996. Publicat în Australia și Noua Zeelandă, aceasta a fost prima carte pe indicele glicemic pentru un public laic. (Și da, ei scrie „glicemic” ca „glicemic” în limba engleză britanică.)

La acea vreme, ea mi-a spus că ea nu a fost în măsură să găsească un editor american dispus să ia o șansă pe ceea ce a fost apoi un concept necunoscut. Dar am conectat-o cu Matthew Lore, directorul editorial al Marlowe & Company, și editura a publicat apoi multe cărți despre diabet.

Lasă un răspuns