Psihosociale

GESTIONAȚI-VĂ DIABETUL CU YOGA

Nivelul glicemiei este mai mare decât dumneavoastră și medicul dumneavoastră ar dori să fie? Apoi, o practică de yoga poate fi doar ceea ce aveți nevoie pentru gestionarea diabetului zaharat.

În ultimele câteva luni, trei diferite reviste profesionale diabet a publicat coincidență studii separate de revizuire de yoga pentru diabet zaharat. Fiecare dintre aceste studii a ajuns la concluzia provizorie că a face yoga va ajuta, probabil, să aibă o sănătate mai bună.

Trei recenzii de yoga

O meta-analiză și revizuire sistematică a concluzionat că yoga provoacă o reducere semnificativă a nivelului de A1C, precum și nivelurile de glucoză din sânge înainte de mese și după mese. O altă meta-analiză a arătat aceleași beneficii, plus scăderi semnificative ale colesterolului total și nivelurile de colesterol LDL, precum și creșteri ale nivelului de colesterol HDL bun.

Cea de-a treia, nu o meta-analiză, ci mai degrabă o revizuire sistematică, a sugerat că yoga poate avea efecte benefice semnificative nu numai asupra managementului glicemiei, dar, de asemenea, asupra rezistenței la insulină, profiluri lipidice (care include nivelul colesterolului și trigliceridelor), compoziția corporală (cum ar fi greutatea și IMC), și tensiunea arterială. De asemenea, a constatat dovezi de montare că yoga poate reduce stresul oxidativ (un dezechilibru între radicalii liberi și antioxidanți) și utilizarea medicamentelor. Se poate îmbunătăți, de asemenea, starea de spirit și somn, sistemul nervos, și funcția pulmonară.

Deși cele trei revizuiri s-au suprapus în mare măsură, criteriile lor de includere au fost diferite. Prima meta-analiză a studiat 17 studii controlate randomizate, al doilea a limitat analiza la 12 studii clinice randomizate, iar revizuirea sistematică a inclus 13 studii clinice nerandomizate și 12 studii clinice randomizate. Fiecare dintre studii a avertizat că dovezile disponibile nu este definitivă, dar sugerează că yoga are mai multe beneficii pentru adulții care au diabet zaharat.

Yoga combină respirația, posturile și meditația

Yoga combină exerciții de respirație, posturi fizice numite asanas, și meditație. Știu din experiența mea că calmează sistemul meu nervos și echilibrează corpul meu, mintea, și spiritul.

Ceea ce numim pur și simplu yoga este de fapt hatha yoga, una dintre mai multe practici de yoga care a început în India antică. Hatha yoga, la rândul său, include o varietate de practici, inclusiv Ashtanga, Bikram, Iyengar, și Kundalini stiluri.

Este posibil să fi prins deja pe la faptul că, atunci când faci yoga, te simti mai bine. Nu e de mirare că practica yoga în Occident explodează.

O zecime dintre noi deja fac yoga

Aproape unul din 10 adulți americani au fost practicarea yoga în 2012, în conformitate cu cel mai recent guvern al GUVERNULUI SUA National Health Interview Survey. Acest lucru a fost de aproximativ 21 de milioane de americani și aproape de două ori nivelul care a practicat yoga un deceniu mai devreme. Mai mult de 85 la sută din oamenii din 2012 sondaj a spus că au constatat că yoga redus stresul lor.

Yoga este de departe cea mai comună dintre cele trei practici minte-corp bazate pe filosofia de Est, care facem noi, în Occident. Celelalte două sunt tai chi, pe care am scris despre începutul acestui an la Tai Chi poate ajuta cu această complicație comună a diabetului zaharat și qigong.

Găsiți profesorul potrivit

Am beneficia de a face atât yoga și tai chi, dar acum eu sunt în speranța de a găsi pe cineva să mă învețe qigong prea. Pentru mine, profesorul este mai important decât practica sau stilul.

Dacă sunteți în speranța de a îmbunătăți cât de bine vă gestionați glucoza din sânge, oricare dintre aceste trei practici sunt susceptibile de a vă ajuta. Dar yoga a fost studiat cel mai pe deplin și este, probabil, practica minte-corp, care va oferi cea mai mare alegere de profesori aproape de locul în care locuiți.

Lasă un răspuns