NOȚIUNI DE BAZĂ DIABET

FRICA SAU NEGAREA DESPRE DIABET

Când ai aflat că ai diabet, s-ar putea să fi fost extrem de speriat. Asta-i bine.

„Numerele mele sunt 6.1”, mi-a scris Tina recent. „De unde să încep? Mi-e atât de frică!”
Tina are diabet de tip 2, iar aceasta ar putea fi cea mai importantă întrebare pe care a pus-o vreodată. Așa că i-am răspuns cu atenție:

Când oamenii sunt diagnosticați cu diabet, Tina, fie sunt speriați, fie în negare. Să fii speriat e mai bine. Dar nici măcar să fii speriat nu ajută.

Diabetul nu cauzează complicații. Numai diabetul necontrolat o face. „Diabetul nu cauzează nimic”, spune dr. Bill Polonsky. Nivelul de A1C de 6.1 este de fapt mult mai puțin decât tipic atunci când diabetul este diagnosticat. A mea, de exemplu, a fost de 14,4. Deci, desigur, în cazul meu a fost esențial să-l aduc la normal cât mai curând posibil. Tu, pe de altă parte, ai mult mai puțin de lucru decât am făcut eu când am fost diagnosticat.

De unde începi?

În cazul în care pentru a începe este într-adevăr întrebarea corectă. Tu, probabil, nu au un medic care este tratarea tine, asa ca incepe cu sfatul și prescripțiile de medicul dumneavoastră, asistenta medicala, și / sau educator diabet zaharat.

Sper că medicul dumneavoastră a prescris un medicament pentru diabet zaharat, în special metformină sau insulină shots. Acestea sunt medicamente de obicei de pornire – insulina funcționează foarte repede pentru a aduce în jos nivelul nostru de zahăr din sânge la normal. În cazul tău, nu ai de fapt departe pentru a merge pentru a ajunge la normal, așa că aș crede că metformin este ceea ce luați. Nu-i asa?

Dar, atunci când luați metformina, trebuie să crească doza foarte, foarte lent, pentru a evita greața și alte tulburări de stomac. Majoritatea doctorilor nu-ți spun să-ți titrezi nivelul destul de încet, așa că citește articolul meu despre „Metformin Forever.”

O materie grea

Când oamenii sunt diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2, pe care presupun că le-ați, de obicei, ei cântăresc prea mult. Care este indicele de masă corporală, sau IMC? Dacă este peste normal, este un factor major care contribuie la nivelul A1C fiind peste normal. Pierderea în greutate este esențială ca un început pentru tine, atunci. Metformina este de obicei neutru din punct de vedere al greutății sau vă poate ajuta să slăbiți puțin. Insulina și cele mai multe alte medicamente pentru diabet zaharat, pe de altă parte, duce la creșterea semnificativă în greutate.

O clasă relativ nouă de medicamente, cu toate acestea, vă poate ajuta să piardă în greutate. Acestea sunt agoniști GLP-1, inclusiv Bydureon, Victoza, și Byetta. Când am luat Byetta timp de aproximativ 2 ani, am fost capabil să-și piardă o cantitate semnificativă de greutate.

Efecte secundare negative

În cele din urmă, cu toate acestea, am dat seama că orice medicament poate avea efecte secundare negative, unele, probabil, nu a fost încă descoperit în populația generală. Așa că am decis să piardă în greutate – și de control diabetul meu, în același timp – prin trecerea la singura alternativă fezabilă pentru mine – o dieta foarte scăzut de carbohidrați. Este, în esență, numai carbohidrați care cauzează glicemia noastră să fie prea mare, astfel încât o dieta low-carb face minuni atât pentru pierderea în greutate și de control al zahărului din sânge.

Aș putea continua cu mai multe informații. De fapt, am în mii de articole am scris despre diabet în ultimii 20 de ani. Dar acestea sunt esențiale a ceea ce trebuie să știți pentru a începe. Nu-ți fie frică.

Lasă un răspuns