MEDICAMENTE PENTRU DIABET ZAHARAT

DEPRESCRIBING DIABET MEDICAMENTE

Te întrebi de ce medicul dumneavoastră vă tot spune să luați mai multe și mai multe medicamente pentru a gestiona diabetul? Mulți oameni cu diabet zaharat să ia trei sau chiar mai multe prescripții pentru ea în fiecare zi.

Un nou articol în BMJ, care este jurnalul British Medical Association, a revizuit cazul unui om britanic care a avut diabet zaharat de 14 ani și a întrebat dacă problemele sale stomac deranjat ar putea fi de la medicamente le-a luat pentru diabet zaharat, colesterol, hipertensiune arterială, și boală coronariană. El „a întrebat dacă el ar putea reduce pe orice în cazul în care acestea nu au fost toate necesare,” dar nu a vrut să pună în pericol controlul diabetului.
În articolul de medici David Unwin și Simon Tobin, „O cerere de pacient pentru unele „deprescribing”” au raportat ceea ce sa întâmplat în continuare. Ei au simțit că „nici unul dintre medicamentele sale este esențială – toate acestea au fost prescrise pentru a reduce riscul său de evenimente cardiovasculare și complicațiile diabetului zaharat, nu pentru a trata o boală reală.” Ei au apreciat că o dietă mai bună și mai multe exerciții fizice au fost alternative la medicamente.

A încetat să-și mai ia toate medicamentele.

Când a încetat să ia fiecare dintre medicamentele sale cu sprijinul medicului său, acest om a început să urmeze o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și a pierdut mai mult de 35 de kilograme și A1C a scăzut de la 6.9 la 6.2. „În ciuda mănâncă mai multe ouă și o mulțime de iaurt plin de grăsime greacă, și oprirea statine” colesterol ldl și trigliceride ambele îmbunătățit. Se simte „mult mai tânăr din nou.”

Puteți citi studiul de caz complet on-line prin obținerea unui abonament de încercare gratuită la BMJ, așa am făcut-o. Dar pentru mine, răspunsurile au fost chiar mai interesante. Așa am scrie, comentarii de la 29 de persoane din întreaga lume, multe dintre ele de la medici și asistente medicale, sunt online gratuite. Sunt încurajat că fiecare dintre ele sprijin deprescriere medicamente diabet zaharat în favoarea unei diete low-carb.

Noul concept „Deprescribing”

Ciudat, deprescrierea este un concept atât de nou în medicină încât cuvântul nu apare în niciunul din dicționarele pe care le-am consultat. Deprescribing este întregul proces de oprire pentru a lua un medicament, scrie Dr. Emily Reeve de la Universitatea din Australia din Sydney. Este „este mai complicat decât doar nu reînnoirea o rețetă repeta, sau pur și simplu spune un pacient să nu ia acest medicament mai.”

Ea a scris mai multe despre deprescribing decât oricine altcineva. PubMed include link-uri către nouă dintre articolele ei pe deprescribing. Am fost în corespondență cu ea, și ea mi-a trimis șase dintre ele relevante pentru acest articol.

Un alt australian, Dr. Michael Woodward, a scris primul articol despre deprescribing în 2003, dar, după subliniază unul dintre articolele dr. Reeve, doar opt articole publicate înainte de 2013 au menționat chiar deprescribingul. Chiar și acum, „încetarea unui medicament este recomandarea cea mai comună în urma unei revizuiri oficiale medicație”,” ea scrie, „dar este cel mai puțin probabil să fie adoptate.”

Riscurile pot depăși beneficiile

Nu este trist că medicii noștri au fost prescrie medicamente mai mult și mai mult pentru ani nenumărate și încă doar recent au început să se gândească la modul de a ne scoate de pe ele atunci când nu avem nevoie de ele sau fac mai mult rău decât bine? Diferite studii arată că 20 la 60 la sută din pacienții vârstnici sunt luați cel puțin un medicament „în cazul în care riscurile potențiale asociate cu utilizarea depășesc beneficiile potențiale.”

Cu cât îmbătrânim, cu atât avem mai mari problemele pe care le avem cu drogurile. Pe măsură ce îmbătrânim, tinde să existe o creștere a numărului de probleme medicale și, prin urmare, o creștere a numărului de medicamente pe care le luăm. Asta e asociat cu orice, de la malnutriție și căderi și fracturi la spitalizare și instituționalizare, scrie dr. Reeve.

Mai multe medicamente = Mai multe interacțiuni

Studiile din Canada arată că aproape două treimi din seniori ia cinci sau mai multe clase de droguri, potrivit unui raport de anul trecut de către Institutul Canadian pentru Informații de Sănătate. Mai mult de un sfert dintre ei au fost luați 10 sau mai multe clase de droguri. Mai multe medicamente înseamnă mai mult potențial pentru interacțiuni grave.

Atât beneficiile, cât și riscurile unei schimbări de droguri cu timpul. S-ar putea obține mai puțin beneficiu pe măsură ce dezvoltăm toleranță la un medicament.

Mulți dintre noi au început să pună la îndoială beneficiile medicamentelor pentru diabet am fost luați. Din cauza preocupării mele cu privire la efectele secundare ale tuturor medicamentelor, am fost în urma unei diete foarte scăzut de carbohidrati din 2007, așa am scris. Mulți dintre noi știu acum că medicamentele pentru diabet decât mulți dintre noi iau sunt prea riscante și că putem gestiona diabetul nostru chiar mai bine fără ele. Ai putea face și asta?

Lasă un răspuns