Psihosociale

DĂ DARUL SEZONULUI

Dacă aveți o boală cronică care vă limitează activitatea, această nouă carte este cel mai bun cadou pe care vi-l puteți oferi în acest sezon de vacanță. Dacă aveți prieteni sau rude pentru care sărbătorile sunt provocatoare, de asemenea, să le dea o copie.

Dar nu aștepta până la Crăciun! Ai nevoie de cartea asta acum.

Cartea este „Crăciun cronic: Supraviețuind sărbătorile cu o boală cronică” de Lene Andersen, liderul comunității de site-ul healthcentral artrita reumatoida.
Nimeni nu este mai potrivit pentru scris-o decât Lene Andersen. Ea nu este doar o persoană care trebuie să gestioneze o boală cronică, dar este, de asemenea, un scriitor realizat. Iar Crăciunul este sărbătoarea preferată a lui Lene, despre care scrie într-un stil optimist și inspirat.

Pentru un subiect atât de serios, cartea ei este ușoară și își arată bine simțul umorului. Așa am citit-o am zâmbit și a râs de multe ori.

Sezonul de Crăciun poate fi stresant. Această carte vă arată să găsească echilibrul și să se conecteze cu bucuria sezonului.

David Mendosa: Te rog spune-mi un pic despre tine, Lene.

Lene: M-am născut și a crescut în Danemarca și acum locuiesc în Toronto, Canada am avut artrita juvenila de când am fost de patru ani și a avut un timp destul de dur de ea în copilăria mea. Când aveam 16 ani, am avut înlocuiri duble de șold și am început să folosesc un scaun cu rotile de putere. Boala mi-a ocolit de multe ori de-a lungul anilor, uneori destul de serios, dar fac tot posibilul să se concentreze pe trăiesc viața mea. Am un fundal în asistență socială, dar a început o nouă carieră ca un scriitor, după o flare mare de JA mea mi-a amintit de cât de important este să urmeze visele tale.

David: Care este cel mai important mesaj pe care îl aveți pentru a ajuta persoanele cu afecțiuni cronice în sărbători?

Lene: Ceea ce este important este să petreci timp cu cei dragi. Știm cu toții că, dar este ușor să te prins în presiunea de a crea o vacanță perfectă pentru persoanele pe care le iubesc și că este destul de mult o garanție că va fi prea epuizat și doare pentru a fi parte a sărbătorilor atunci când ajung acolo. Amintirile care durează sunt despre râs unul cu altul, anul în care cuptorul nu a funcționat și ai mâncat pizza în noaptea cea mare, și a fi împreună. Deci, să ia o respirație profundă și să decidă ceea ce merită timpul și energia și ceea ce nu. Și apoi concentrează-te pe a te bucura de acest sezon.

David: Care este cel mai important mesaj pe care îl aveți pentru cei care ar dori să ajute persoanele care au afecțiuni cronice la sezonul de vacanță?

Lene: Fii specific atunci când oferi ajutor. De exemplu, spune „Eu sunt punerea deoparte o zi pentru a vă ajuta înainte de Crăciun. Când vrei să vin?” Acest lucru taie prin bagajul emoțional al persoanei cu o boală cronică care nu doresc să impună sau senzație copleșit de cât de mult ajutor au nevoie. Odată ce ajungi la casa persoanei, lasă-i să preia conducerea și să respecte alegerile lor. Dacă vor să aibă un ren viu în sufragerie, depinde de ei!

David: Care este sensul cuvântului danez ciudat „hygge” pe care îl menționați în carte, și de ce este important în timpul sezonului de vacanță?

Lene: Hygge (pronunțat nuanță-gah) este un concept care este o parte integrantă a culturii daneze și în acest an, este pe lista scurtă dicționare Oxford „pentru cuvântul anului! Aceasta înseamnă confort, unitate, încredere, se bucură unul de altul, și este adesea însoțită de alimente și lumânări aprinse. Accentul pe crearea de rampe hygge în decembrie cu versiunea specială de Crăciun (julehygge) și este motivul pentru care cred că danezii fac Crăciun mai bine decât oricine altcineva. Concentrându-se pe hygge ne aduce înapoi la ceea ce sezonul este cu adevărat despre.

David: De ce ai urmat formatul calendarului advent în organizarea cartea ta?

Lene: Când am fost în creștere în sus, de numărare până la Crăciun a fost o modalitate de a se bucura de sezon (și probabil pentru a încerca calmarea copiilor, astfel încât acestea să nu explodeze cu emoție înainte de Ajunul Crăciunului). Am avut lumânări advent decorate cu numere de la unu la douăzeci și patru. Având micul dejun, atunci când a fost încă întuneric nu a fost destul de atât de îngrozitor atunci când însoțită de lumânare advent care ar arde prin data din acea zi. Unii copii au calendare de advent cu un mic cadou de despachetat în fiecare zi. Partajarea unui nou sfat în fiecare zi pentru auto-îngrijire și ceea ce cei de dragoste pot face pentru a ajuta este, de asemenea, o modalitate de a ajuta oamenii să se relaxeze și să se concentreze pe ziua de azi. Mindfulness poate fi un mod foarte util de a face cu afecțiuni cronice. Folosind formatul advent este o modalitate de a trece în mindfulness pentru sezonul de vacanță.

Lasă un răspuns