Psihosociale

CUVINTELE RELE PENTRU PERSOANELE CU DIABET ZAHARAT

Acestea sunt unele dintre cele mai rele cuvinte pentru a utiliza despre persoanele cu diabet zaharat:

Nu suntem diabetici care încearcă să ne controleze boala. În schimb, suntem oameni cu diabet zaharat care gestionează această condiție.
Echipa Novo Nordisk a cerut în iunie persoanelor cu diabet zaharat, părinților și partenerilor să-și împărtășească opiniile cu privire la limba diabetului. Aproape 400 de persoane au răspuns la sondajul publicat de echipă pe 15 august.

Cea mai clară preferință este răspunsurile la întrebarea dacă diabetul ar trebui să fie bine gestionate sau bine controlate. Un 72 la sută copleșitor a scris „gestionat”, și doar 15 la sută a scris „controlat”. Pentru 12 la sută nu contează.

Diabetul este o afecțiune

Diabetul este o condiție pentru 51 la sută și o boală pentru 31 la sută. Cineva care are diabet zaharat este o persoană cu diabet zaharat pentru 36 la sută și un diabetic pentru 30 la sută.

Celelalte opțiuni pentru respondenți arată că 64 la sută preferă să verifice glucoza din sânge și doar 17 la sută de testare. Iar cei care nu au diabet sunt oameni fără diabet pentru 55 la sută, mai degrabă decât oameni sănătoși sau normali pentru doar 15 la sută dintre ei.

Prima echipă profesionistă din lume formată din cicliști care trăiesc cu diabet zaharat de tip 1 sunt vârful de lance al echipei Novo Nordisk, care include, de asemenea, aproape 100 de triathleți și alergători din 17 țări cu diabet zaharat de tip 1. Misiunea sa este de a inspira, educa, și abilitarea persoanelor afectate de diabet zaharat.

Comentarii la întrebările mele
Separat, în iulie i-am rugat pe cei peste 1.200 de prieteni de pe Facebook să comenteze în termeni oarecum diferiți. Acest lucru completează, mai degrabă decât conflictele, cu echipa Novo Nordisk sondaj.

Studiul Team Novo Nordisk a atins un procent mai mare de persoane care trăiesc cu diabet zaharat de tip 1. Cu toate acestea, întrebările mele a ajuns la mai multe persoane care au diabet zaharat de tip 2, deoarece aceasta este condiția am și scrie mai multe articole despre. Mai mult, novo Nordisk sondaj tabelate numere în timp ce 10 întrebări mele a primit multe comentarii grijuliu.

Întrebarea care a primit cele mai multe comentarii a fost „Are fraza, „Diabet zaharat de tip 2 este o boală de stil de viață,” te ofensează?”

Cod pentru auto-provocate

Unele dintre cele 18 răspunsuri la această întrebare arată cât de mult aceste cuvinte ofensează unii oameni: „Este cod pentru auto-provocate,” Lori a răspuns. ” Și nu este.”

Nu aș spune că mă jignește, dar mă enervează din mine, a răspuns Holly. „Se face să sune ca diabetul este ceva ce oamenii aleg. Există o mulțime de oameni care fac aceleași „alegeri stil de viață” am, dar care nu au diabet zaharat.”

„Mă jignește până la miez!” Cynthia a răspuns. „Mănânc în mare parte sănătos. Eu fac fără dulciuri cele mai multe ori, chiar și la familie a lua împreună în timp ce alții merg despre afacerea lor și nu au probleme cu glucoza din sange. Nu am ales să fac diabet. Este o boală care se află în familia mea. Nu aș alege niciodată să iau o grămadă de medicamente și shot-uri în fiecare zi.”

Nu toți cei care au comentat au fost ofensați. De exemplu, Bob a răspuns: „Eu serios nu-mi pasă o iota. Fiind ofensat este o pierdere de timp, energie, și minute de viață. Mă concentrez pe toate aspectele pozitive și găsesc că mă servește bine”.

Ești neconform?

O altă întrebare a mea a fost, „Ești vreodată neconform cu ceea ce medicul spune că ar trebui să faci?”

„Singurul cuvânt care mă deranjează este neconform”, a răspuns Kelly. Am gastropareză și înainte să-mi dau seama să gestionez lucrurile, glicemia mea era peste tot. Am avut un doctor țipând la mine o dată, și i-am spus, „spune-mi ce să fac și o voi face.” Stătea acolo și se uita la mine.”

Și rămâne cu întrebarea, Ești diabetic? Samantha a răspuns: „Asta mă deranjează. Fiica mea nu e diabetică. Asta nu e tot ce este. Ea este o persoană. O fiică. O soră. Un prieten. O ființă umană foarte iubită. Nu o definește!”

Suferiți de diabet?

În cele din urmă, a patra din cele 10 întrebări ale mele care au primit unele dintre cele mai atent răspunsuri a fost, „Suferiți de diabet zaharat?” Doris a răspuns: „Suferă este cel mai mare animal de companie meu supărat. Nu sufăr de nimic.”

Cuvintele pe care oamenii le folosesc pentru a descrie diabetul și aceia dintre noi care au această condiție contează foarte mult. Ele afectează modul în care oamenii gândesc, vorbesc, și să acționeze despre cei dintre noi care au diabet zaharat.

Fiecare dintre noi care are diabet zaharat poate ajuta inversa părtinire, prejudecăți, discriminare, și a pierdut oportunitățile pe care aceste cuvinte generează. Putem ajuta întreaga comunitate de diabet atunci când vom forța, și totuși ușor, explica implicarea acestor cuvinte ori de câte ori le auzim aplicate la noi înșine sau la alte persoane care au diabet zaharat.

Lasă un răspuns