NOȚIUNI DE BAZĂ DIABET

CELE MAI BUNE ALEGERI DE VITAMINA D PENTRU DIABET ZAHARAT

Oamenii de știință și medicii au început să recunoască faptul că aproape toți dintre noi au nevoie pentru a obține mai multă vitamina D. Aceia dintre noi care au diabet zaharat au adesea un nivel foarte scăzut de vitamina D în sistemele noastre.

Experții încă nu s-au decis cu privire la exact cât de mult vitamina D avem nevoie sau cele mai bune moduri de a obține aceasta. Dar două studii masive noi au vărsat lumina atât de necesară, inclusiv o constatare că tipul de vitamina D pe care medicii prescrie, de obicei, nu ajuta la toate.

Pe 1 aprilie, jurnalul British Medical Association, BMJ a raportat două studii care au încercat să dea un sens datelor existente despre vitamina D. Unul dintre studii a constatat că persoanele cu niveluri mai scăzute de vitamina D în corpurile lor au avut un risc cu 35 la sută mai mare de deces din cauza bolilor de inima si o probabilitate de 14 la sută mai mare de deces din cauza cancerului. Celălalt studiu a ajuns la o concluzie mai provizorie că datele arată doar dovezi sugestive că nivelurile ridicate de vitamina D proteja împotriva diabetului zaharat, accidente vasculare cerebrale, hipertensiune arterială, și mai multe alte boli.

O echipă internațională, condusă de cercetători de la Universitatea din Cambridge și de la Centrul Medical Erasmus, a analizat rezultatele a 73 de studii de cohortă observaționale cu un total de 849.412 participanți și 22 de studii randomizate controlate cu un total de 30.716 participanți. Textul integral al acestui studiu, „Vitamina D și riscul de a provoca moartea specifice,” este online gratuit.

A doua echipă, condusă de cercetători din Marea Britanie și Universitatea Stanford, a analizat 107 recenzii sistematice ale literaturii, 74 de meta-analize ale studiilor observaționale și 87 de metaanalize ale studiilor controlate randomizate. Textul integral al acestui studiu, „Vitamina D și rezultate multiple de sănătate,” este, de asemenea, online gratuit.

Aceste studii arată că vom obține vitamina D din cinci surse:

1. Doar câteva alimente conțin în mod natural vitamina D. Pește gras – ar fi somon, sardine, și macrou – și uleiuri de ficat de pește sunt singurele alimente care au în mod natural mai mult de cantități mici.

2. Americanii a lua cea mai mare parte a vitaminei noastre D din alimente fortificate. De exemplu, aproape tot laptele nostru include 100 UI pe ceașcă.

3. Aproape toate dintre noi a lua cel puțin unele vitamina D de la expunerea la lumina soarelui. În timp ce acest lucru este cel mai natural mod de a obține o mulțime de vitamina D, are pericolele sale. Iar oamenii care trăiesc la latitudini înalte sau unde acoperirea norilor este ridicată sau au pielea închisă la culoare au provocări speciale în a obține suficientă vitamina D în acest fel. Oricine utilizează produse de protecție solară cu un factor de protecție solară de 8 sau mai mult este blocarea vitamina D, și noi toți care primesc o mulțime de soare crește riscul nostru de cancer de piele.

4. Suplimente de vitamina D3 sunt disponibile over-the-counter și sunt cel mai simplu mod de a obține cantități mari de vitamina D în sistemele noastre. Am luat cel puțin 5.000 UI zilnic de mai mulți ani.

5. Vitamina D2 este de obicei formularul de supliment pe care medicii noștri prescrie. În 2011, orientarea clinică a Societății Endocrine a considerat că este la fel de eficace ca vitamina D3.

Dar una dintre cele mai ferme concluzii și constatarea cea mai izbitoare a acestei noi cercetări este că unul dintre aceste studii a constatat că luând vitamina D2 – tipul pe care medicul dumneavoastră, probabil, prescris – nu a oferit nici un beneficiu.

În schimb, au descoperit că persoanele care iau vitamina D3 au avut o reducere de 11 la sută a mortalității din toate cauzele, comparativ cu persoanele care nu au luat-o. Ei au calculat că aproximativ 13 la sută din toate decesele din Statele Unite se poate datora nivelurilor scăzute de vitamina D.

Aceste studii arată că mai avem multe de învățat. Dar ele arată, de asemenea, că având un nivel scăzut de vitamina D în sistemul nostru este un risc pe care nu trebuie să ia.

Lasă un răspuns