MEDICAMENTE PENTRU DIABET ZAHARAT

BERBERINA ESTE UN MEDICAMENT DIABET ZAHARAT DEGHIZAT

Berberina ar putea fi cel mai bun supliment pe care le puteți lua pentru a reduce glucoza din sange. Dar mai întâi trebuie să ia în considerare dezavantajele de orice supliment.

Berberina a fost aparent un remediu important pe bază de plante în medicina chineză pentru sute, dacă nu mii, de ani. Acum, devine din ce în ce mai bine cunoscut în Occident.

Interesul tot mai mare pentru berberină

Biblioteca Națională de Medicină din SUA indexează aproximativ 4.000 de studii în reviste profesionale care includ Berberina. Acest lucru este mult mai mult decât 800 pe pepene amar și 200 pe gymnema sylvestre, care destul de puțini oameni mi-au spus că folosesc pentru a gestiona glucoza din sânge lor. Este clar că interesul pentru berberină crește rapid: peste 1.500 din cele 4.000 de studii au fost publicate în ultimii cinci ani.

Dar oamenii folosesc berberina pentru multe condiții. Doar 243 dintre aceste studii sunt despre berberină și diabet zaharat, iar 79 dintre ele sunt studii umane (celelalte sunt studii de berberină la animale sau în tuburi de testare).

Studii umane

Unul dintre aceste studii umane a fost un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo și cu mai multe centre, raportat de Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism în 2008. Acest studiu a inclus 116 persoane nou diagnosticate cu diabet zaharat cu niveluri moderat ridicate de glucoză din sânge, care nu au avut anterior nici un tratament diabet zaharat. Acei oameni din grup care au luat 500 mg de berberina de două ori pe zi timp de trei luni au avut îmbunătățiri semnificativ mai mare în nivelurile lor de glucoză, atât înainte și după masă decât cei care au luat un placebo. Reducerea A1C de la o medie de 7,5 la 6,6 este de aproximativ la fel de mult ca puteți spera să realizeze cu orice tratament diabet zaharat.

Un studiu pilot, de asemenea, publicat în 2008, dar în jurnalul Metabolism, comparativ berberina si metformina. Acest studiu de trei luni a atribuit aleatoriu 36 de persoane care au fost recent diagnosticate cu diabet zaharat fie berberina sau metformina și a constatat că acestea au avut un „efect identic” în reglarea glicemiei.

Un alt studiu mic de 24 de persoane cu pre-diabet zaharat a fost un studiu randomizat, dublu-orb, placebo-controlat. Acest studiu, publicat acum doi ani în jurnalul Sindromul metabolic și tulburări conexe, a constatat că persoanele care au luat 500 mg de berberina de trei ori pe zi au avut scăderi semnificative ale glicemiei și nivelurile de insulină. Cei care au luat un placebo nu au avut modificări semnificative.

Siguranța și efectele secundare

O revizuire a studiilor de berberină și diabet zaharat a concluzionat că Berberina „în general, părea a fi în condiții de siguranță.” Cu toate acestea, un studiu separat, care revizuirea nu a luat în considerare, arată că Berberina poate crește bilirubina, care, atunci când mare poate provoca icter la copii. Femeile care sunt gravide sau care alăptează sunt avertizați să evite Berberina.

În caz contrar, aceste nici unul dintre studii le-a dovedit orice efecte secundare grave. Cele mai frecvent raportate efecte secundare au fost „disconfort gastro-intestinal, inclusiv constipație, diaree, greață, și distensie abdominală.”

De ce oamenii iau suplimente?

Cei mai mulți oameni care-mi spun că preferă să ia un supliment, mai degrabă decât un medicament baza de prescriptie medicala spun că acestea sunt preocupate de efectele secundare pe care medicamentele pot provoca. Dar problema este că orice supliment care poate face nimic pentru a vă ajuta s-ar putea face, de asemenea, ceva care te-ar răni.

Aceasta include Berberina, chiar dacă acum pare sigur. Dar, spre deosebire de medicamente prescrise, US Food and Drug Administration nu este permis să reglementeze siguranța sau eficacitatea suplimentelor, atâta timp cât producătorii nu fac nici o cerere despre prevenirea sau tratarea bolilor. Prin urmare, FDA consideră suplimente numai ca alimente. Medicamente farmaceutice, pe de altă parte, trebuie să fie testate pentru a se asigura că acestea sunt atât sigure și eficiente. Legea, de fapt, interzice FDA de a face nimic despre Suplimente până când acestea s-au dovedit a provoca daune sau moarte.

O persoană mi-a scris că el preferă să ia un supliment ca Berberina, deoarece el este „droguri avers.” Dar, din cauza preocupării mele cu privire la efectele secundare care nu au fost descoperite încă, prefer să evite toate suplimentele de diabet zaharat, care sunt într-adevăr medicamente deghizate, precum și medicamente prescrise pentru diabet zaharat.

Chiar și medicamentele prescrise, indiferent cât de bine testate la mulți oameni, pot avea efecte secundare periculoase pentru unii dintre noi. Acesta este principalul motiv pentru care am încetat să iau orice medicamente pentru diabet acum aproape 10 ani. Dieta mea foarte scăzut de carbohidrați este cel mai bun mod pe care știu să gestioneze diabetul fără medicamente.

Lasă un răspuns